ISBN: 9789025302870

Pagina's: 288

Auteur: Harrie Lemmens

Categorie: Boeken

Uitgever: Athenaeum

Gepubliceerd: Maart 2014

God is een Braziliaan

Een flierefluiter in Rio de Janeiro, een ex-minister in Recife, een oud-papierverzamelaar in Curitiba, een museumgids in Salvador, een prediker in São Paulo – het zijn maar een paar van de kleurrijke figuren die dit bijzondere boek over Brazilië bevolken. Een boek over rafelrandjes, rasvermenging en romanpersonages, over schilderkunst en architectuur, over Hollandse bezetters en joodse immigranten, over dromers en gelukszoekers, over ‘orde en vooruitgang’, zoals zo trots op de Braziliaanse vlag geschreven staat. Of het gebrek daaraan.

Harrie Lemmens reisde samen met zijn vrouw, de fotografe Ana Carvalho, langs acht gezichtsbepalende Braziliaanse steden. Het leverde talloze beelden en verhalen op die samen een even sprankelend als rijk verslag van een bruisend land vormen, met een verrassende kijk op de vaste clichés voetbal, favela’s, carnaval en indianen.

Aan de hand van gesprekken met schrijvers, vrienden en voorbijgangers en de prachtige foto’s van Ana Carvalho laat God is een Braziliaan zien dat Brazilië vele gezichten heeft. Een must en een genot voor elke lezer.

Brasiliana Ik raad dit product aan 50-59 jaar | Gent

19 augustus 2014 geschreven bij:

God is een Braziliaan (Ebook)

Harrie Lemmens kende ik in de eerste plaats als vertaler van Portugeestalige literatuur en ook wel van het onvolprezen ‘De vorst, de soldaat en de reiziger’. In dit boek schenkt hij de lezer een reeks reisreportages over Braziliaanse steden. Zijn reisverhalen lezen vlot, bevatten heel wat interessante achtergrondinformatie en schetsen een actueel beeld van het moderne Brazilië. Warm aanbevolen lectuur, zowel voor reizigers als voor wie zich interesseert in de reus van Zuid-Amerika.

Pluspunten:
Heldere boodschap

http://www.prettiggeleerd.be/agenda/e/literatuurexpress-harrie-lemmens-over-zijn-boek-god-is-een-braziliaan/4066aa25-1f61-40da-9f0e-5e0de9f12f44

https://www.youtube.com/watch?v=5UImVUQEqXw

http://www.literairnederland.nl/2014/05/19/god-is-een-braziliaan-harrie-lemmens/.

http://www.mo.be/opinie-mo/brazili-een-sterrenstelsel

http://www.vn.nl/Artikel-Literatuur/Brazilie-bestaat-niet.htm

http://m.demorgen.be/dm/m/nl/2461/Opinie/article/detail/1939978/2014/07/10/De-immer-vrolijk-gestemde-Braziliaan-is-ten-prooi-gevallen-aan-diepe-droefenis.dhtml?originatingNavigationItemId=982

http://schimmelpennink.nl/files/bode-51-2.pdf

http://werkgroepcaraibischeletteren.nl/bagage-is-bezitters-kwijt/