Het mensenschip

Deze roman, die zich afspeelt op een eiland voor de Braziliaanse kust, wervelt op een caleidoscopische manier door de afgelegen gesloten gemeenschap die veel complexer is dan de schijn doet vermoeden.

De Muur voorbij – Berlijnse fado

De Muur voorbij. Berlijnse fado – inclusief de poëtische fotografie van Ana Carvalho – vertelt het leven van de anderen, maar dan anders. Geen (n)ostalgie, geen achterafsprookje, maar een ooggetuigenverslag.

Maria Brás Ferreira

De poëzie van Maria Brás Ferreira is doordrongen van een scherp besef van het in de wereld zijn.

Regentijd

We schrijven 11 november 1975 en de Portugese kolonie Angola wordt na een bloederige koloniale oorlog onafhankelijk.

Kroniek van het vermoorde huis

Kroniek van het vermoorde huis vertelt over de ondergang van een plattelandsfamilie uit de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, die zich in de eerste helft van de twintigste eeuw krampachtig vastbijt in oude glorie en een afbrokkelende traditie.

Ik heb de tijd op je naam laten vallen

In de tweetalige bloemlezing Ik heb de tijd op je naam gezet zijn gedichten uit de Portugese literatuur verzameld die van de zestiende eeuw tot nu geschreven zijn door vrouwen.

Licht op Lissabon

Dwalen door het veelkleurige labyrint van Lissabon met Pessoavertaler Harrie Lemmens en fotografe Ana Carvalho.

De andere kant van de zee

De andere kant van de zee van António Lobo Antunes is een caleidoscopische roman over herinneren en over het menselijk tekort, van een van de belangrijkste Portugese auteurs.

Menig Een

Salomé eist het hoofd op van Johannes de Doper, de duim van Abdelkader Benali bladert zich een weg door het Boek der rusteloosheid, Pessoa schept zijn eigen Faust, Yves van Kempen brengt de dichter in contact met José Saramago en Ana Carvalho maakte foto’s voor het kleurkatern.